Scrumbie de Dunăre cu legume asortate
No Reviews
Ingrediente
Pentru câte persoane gătești?
125g Scrumbie de Dunăre | |
50g Cartofi fierți | |
50g Mazăre congelată | |
50g Sparanghel verde | |
50g Dovlecel | |
15g Suc de lămâie | |
10g Unt 60% grăsime aromatizat cu leurdă | |
5g Migdale |
Condimente (opțional)
Sare | |
Piper negru proaspăt măcinat |
Informații nutriționale
444 Kcal
Calorii / porție
37,3 g
Proteine
24,6 g
Lipide
1 g
Carbohidrați
0,6 g
Fibre
Mod de preparare
1.
Scrumbia se spală și se curăță de solzi și intestine. Se îndepărtează capul și coada peștelui
Pas finalizat
2.
Se crestează scrumbia cu un cuțit ascuțit
Pas finalizat
3.
Cartofii se fierb în apă cu sare 15 minute, apoi se blanșează 3-5 minute sparanghelul verde și mazărea, apoi se transferă legumele într-un vas cu apă rece și gheață
Pas finalizat
4.
Dovlecelul se feliază și se călește rapid în unt degresat, apoi se adauga mazărea, sparanghelul și cartofii fierți
Pas finalizat
5.
La final, peste legume se adaugă felii de migdale ușor prăjite într-o tigaie antiaderentă
Pas finalizat
6.
Scrumbia se servește stropită cu suc de lămâie și felii de lămâie
Pas finalizat
Lasă un răspuns