Blog

Caloriile vii sunt furnizate de macronutrienții din alimentele naturale, integrale și au o mare valoare nutrițională. Aceste calorii vii furnizează energie ce va fi stocată sub forma de ATP (adenozintrifosfat) necesar în toate procesele metabolice. Macronutrienții sunt reprezentați de proteine, lipide sau grăsimi, glucide sau carbohidrați, fibre.Proteinele și carbohidrații furnizează

Alimentele consumate pot furniza calorii moarte, calorii vii sau calorii negative. Ce alegem? Alimentele care furnizează calorii moarte sunt: Caloriile moarte nu conțin vitamine și minerale care au rol de catalizatori, coenzime sau rezerve în reacțiile metabolice, ci dimpotrivă consumă din aceste rezerve ale organismului și produc dezechilibre metabolice ce se traduc prin boli grave [&hell

IMC sau Indicele de masă corporală este un indicator de calculare a greutății corporale ideale, pentru o înălțime dată. Indicele de masă corporală ajută la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană, de la greutate normală, subpondere sau grad de suprapondere și obezitate. O stare de sănătate bună este corelată cu valori ale IMC = 20-24 kg/m2.

Știați că alimentele pe care le consumam influențează semnificativ inflamația din corpul nostru? Inflamația poate fi bună sau rea în funcție de situație. Pe de-o parte, inflamația este un proces natural de autoprotecție atunci când ne îmbolnăvim sau când suntem răniți. Pe de altă parte, inflamația cronică este asociată cu un risc crescut de boli […]

error: Content is protected !!