Alimente responsabile de inflamația cronică din corpul nostru

3 min timp citire

Știați că alimentele pe care le consumam influențează semnificativ inflamația din corpul nostru?

Inflamația poate fi bună sau rea în funcție de situație.

Pe de-o parte, inflamația este un proces natural de autoprotecție atunci când ne îmbolnăvim sau când suntem răniți.

Pe de altă parte, inflamația cronică este asociată cu un risc crescut de boli cronice precum sindromul metabolic, diabetul de tip 2, obezitate, boli cardiovasculare.

În funcție de cantitatea și frecvența consumului, unele alimente pot provoca un răspuns inflamator mai crescut și cronic în organism.

Iată câteva alimente responsabile de inflamația cronică:

  • zahărul și alimentele procesate ce conțin zahăr
  • băuturile carbogazoase cu zahăr adăugat
  • grăsimile trans artificiale (margarinele) și produsele cu grăsimi trans artificiale precum produsele de patiserie, prăjiturile ambalate, anumite uleiuri vegetale ce conțin mai mult ag omega 6, cerealele rafinate
  • alcoolul
  • carnea în exces și derivatele din carne procesată precum cârnații, salamurile, baconul, șunca, carnea afumata etc.

Dacă nu puteți renunța la aceste produse, încercați să reduceți cât mai mult cantitățile consumate și frecvența consumului pentru a reduce inflamația cronică din organism.

În schimb, ca soluții, încercați să gătiți mai mult acasă, pentru un control mai bun al ingredientelor folosite, consumați zilnic legume și fructe proaspete, alegeți leguminoase (fasole, mazăre, bob, linte, năut), cereale integrale, făinuri integrale, alegeți ca surse de proteine pește gras (somon, sardine, hering, anșoa), carne albă de pasăre din surse sigure și de la păsări de curte, dacă este posibil, lactate proaspete și oua free range, mai rar carne roșie slabă, de vită sau porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!