Scrumbie de Dunăre cu legume asortate

45 minute

greu

1 porție

No Reviews

Ingrediente

Pentru câte persoane gătești?
125g Scrumbie de Dunăre
50g Cartofi fierți
50g Mazăre congelată
50g Sparanghel verde
50g Dovlecel
15g Suc de lămâie
10g Unt 60% grăsime aromatizat cu leurdă
5g Migdale
Condimente (opțional)
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Informații nutriționale
444 Kcal Calorii / porție
37,3 g Proteine
24,6 g Lipide
1 g Carbohidrați
0,6 g Fibre

Mod de preparare

1.
Scrumbia se spală și se curăță de solzi și intestine. Se îndepărtează capul și coada peștelui
Pas finalizat
2.
Se crestează scrumbia cu un cuțit ascuțit
Pas finalizat
3.
Cartofii se fierb în apă cu sare 15 minute, apoi se blanșează 3-5 minute sparanghelul verde și mazărea, apoi se transferă legumele într-un vas cu apă rece și gheață
Pas finalizat
4.
Dovlecelul se feliază și se călește rapid în unt degresat, apoi se adauga mazărea, sparanghelul și cartofii fierți
Pas finalizat
5.
La final, peste legume se adaugă felii de migdale ușor prăjite într-o tigaie antiaderentă
Pas finalizat
6.
Scrumbia se servește stropită cu suc de lămâie și felii de lămâie
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!